Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

Υλικά (για 5-6 άτομα)
3 ½ κιλά κατσίκι (μισό κατσίκι)
1 ½ κιλό πατάτες
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
50 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια 
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
    Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κατσίκι και τις πατάτες μ' έναν αυγοδάρτη εκτός από το δεντρολίβανο. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα. Τοποθετούμε το κατσίκι και τις πατάτες σ' ένα βαθύ ταψί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Κόβουμε το δεντρολίβανο και το σκορπάμε σε διάφορα σημεία. Σκεπάζουμε μ' ένα ρηχό ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για 20'. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 200οC και το αφήνουμε για 30'. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, αφαιρούμε το ρηχό ταψί και το αφήνουμε να πάρει χρώμα, παραμένοντας στους 200οC για 40'. Όση ώρα είναι ξεσκέπαστο, φροντίζουμε να ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...