Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μύδια αχνιστά

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μύδια με κέλυφος
100 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (dijon κατά προτίμηση) 
2 στυμμένα λεμόνια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι  (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Πλένουμε καλά τα μύδια και τρίβουμε τα κελύφη τους με βουρτσάκι. Αφαιρούμε τα ''γένια'' τους, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο. Προσθέτουμε  το κρασί, την πιπεριά, τη μουστάρδα, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, κλείνουμε τη κατσαρόλα και τα αχνίζουμε για 4'. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Όποια μύδια δεν άνοιξαν τα πετάμε και σερβίρουμε τα υπόλοιπα με το ζουμί τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...