Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Γεμιστά μανιτάρια με πουρέ πατάτας

Υλικά (4 άτομα)
500 γραμμάρια μανιτάρια portobello
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
150 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
500 γραμμάρια πατάτες
Άνηθος ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

 Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με στεγνό απορροφητικό χαρτί (δε χρειάζονται πλύσιμο) και μ' ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Γεμίζουμε με τη γραβιέρα.
   Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το νερό και τις πιέζουμε με πιρούνι ή με κατάλληλο εργαλείο, ώστε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12' - 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει ο πουρές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...