Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι (Lemon Sponge Cake)

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 βανίλια
20 ml λικέρ κουμ κουάτ
3 αυγά
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 5', για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, το γιαούρτι και το λικέρ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα/μαρίζ. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική* και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35'-40' περίπου στους 170ο C.
   Τέλος, αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε το κέικ με γλάσο λεμονιού, χτυπώντας 125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με χυμό από ½ λεμόνι.

* Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μεταλλική φόρμα, τη βουτυρώνουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει το βούτυρο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...