Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Σπιτικά burgers

Υλικά (για 6 burgers)
750 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για σερβίρισμα
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
6 φύλλα μαρούλι
6 φέτες μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα (ψημένες στο τηγάνι)
6 φέτες τυρί cheddar ή mozzarella
Κέτσαπ
Μουστάρδα
Αγγουρομαγιονέζα(προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά για 2' περίπου. Τα βάζουμε σ' ένα μπολ και τ' αφήνουμε να κρυώσουν για 10'. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά. Αφήνουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, τυλίγοντάς το με μεμβράνη. Πλάθουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε τα burgers σε τηγάνι ή σχάρα για 4'-5' περίπου από κάθε πλευρά.
  Κόβουμε και φρυγανίζουμε για λίγο τα ψωμάκια. Έπειτα, τοποθετούμε τα υλικά του σερβιρίσματος, βάζοντας πάντα πάνω από το burger το τυρί και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με: πατάτες τηγανητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...