Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Φακές

Υλικά (για 4 μερίδες)
300 γραμμάρια φακές
500 ml νερό ζεστό (όχι βρασμένο) *
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ξίδι
Ρίγανη

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο νερό. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5'. Έπειτα, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20' περίπου. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 15-20' περιπου (αναλόγως τις φακές). Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξίδι και ρίγανη.

*  Σε περίπτωση που οι φακές πιουν τα υγρά τους ή επιθυμούμε το φαγητό πιο ζουμερό, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...