Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπιτα...για μερακλήδες!



Υλικά (για ζύμη) 
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 κουτ. σούπας ξίδι 
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
500 ml νερό κρύο ή χλιαρό
Αλάτι
Αλεύρι ή νισεστές (για άνοιγμα των φύλλων)
Βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο (για άλειμμα των φύλλων) (χωριάτικο φύλλο)
Βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου (για άλειμμα των φύλλων) (φύλλο σφολιάτας)

Για γέμιση
2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια κοτόπουλο καπνιστό ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μείγμα τυριών τριμμένο
100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πιπεριά (προαιρετικά)
Μπέικον (προαιρετικά)



Εκτέλεση (για ζύμη)
   Η πίτα γίνεται με χωριάτικο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme) ή φύλλο σφολιάτας.
   Για την εκτέλεσή της βλέπε εδώ ή εδώ.


Για γέμιση
   Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπέικον και τα μανιτάρια σε λιωμένο βούτυρο. Έπειτα, ρίχνουμε τη γαλοπούλα και τα κοτόπουλα, για να σοταριστούν κι αυτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το μοσχοκάρυδο, μέχρι να δέσει και μετά τα τυριά. Αποσύρουμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και αφού «δέσει» το μείγμα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
   Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στις εκτελέσεις ''ζύμης - ανοίγματος φύλλου'', ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (ο χρόνος και η θερμοκρασία αναφέρονται στις τεχνικές ανοίγματος φύλλου).
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...